Voor een gemakkelijke en toch elegant chique uitbreiding van je huis, probeer je planten bij je patio deur. Hangende manden en lage bakken zijn leuke en subtiele verlengstukken van je huis. En als je op zoek bent naar de perfecte tuininspiratie, overweeg dan lage verlichting. LED globe lampen in bolvormen werpen zowel overdag als ’s avonds sfeer en belangstelling. Ze zijn niet alleen stijlvol, maar kunnen je patio er ook uitnodigend uit laten zien, vooral ’s avonds.

Een brandpunt in een tuin creëren

Een plant als brandpunt gebruiken is een gemakkelijke manier om een saaie tuin in een dramatische om te toveren. Door een ongewone plant of een groep planten te gebruiken kun je een dramatisch brandpunt maken. Je kunt ook planten groeperen om een seizoensgebonden brandpunt te maken, zoals een kleine groep eenjarigen. Een grote bloeiende boom zal ook het hele jaar door visuele belangstelling toevoegen. Hoge planten zijn ook natuurlijke brandpunten, want hun hoogte trekt van nature de aandacht.

Kies bij het creëren van een brandpunt in je tuin een of meer van de volgende dingen: een enkele plant, een groep planten, een plantenbak of container, een kunstwerk, een standbeeld, een hekwerk of een spil, een fontein, een vijver, een bankje of een zitje. Kies, indien mogelijk, een plant die je persoonlijke stijl of een bepaald aspect van je persoonlijkheid weerspiegelt. Als je niet zeker bent, voeg dan een klein vignet toe in het middelpunt van je tuin om te zien of hij daardoor visueel aantrekkelijker wordt.

Een vuurplaats toevoegen

De toevoeging van een vuurplaats aan je tuin is een prachtige manier om je achtertuinlandschap te verfraaien. Een vuurplaats is een mooie aanwinst voor elk achtertuinlandschap, en er zijn verschillende soorten vuurplaatsen verkrijgbaar. De vuurplaats is meestal rond of rechthoekig van vorm, maar kan in allerlei stijlen en kleuren voorkomen. Je kunt zelfs design vuurplaatsen kopen in kleinere maten voor meer compacte ruimtes. Rustieke metalen vuurplaatsen zien er bijzonder mooi uit tegen groen of wit grind. Als je een zwembad of vijver hebt, kun je er een smeedijzeren vuurplaats neerzetten.

Een andere optie voor een vuurplaats is een betonnen. Betonnen vuurplaatsen kunnen zo gemaakt worden dat ze eruit zien als een houten vuurplaats, terwijl ze ook rook en geur tegengaan. Deze soort vuurplaats heeft een gladde cirkelvormige vormgeving die toch het traditionele gevoel van een houten vuurplaats afgeeft. Voor meer details, zie de volgende afbeeldingen. Als je eenmaal een ontwerp hebt gekozen, kun je planten gaan kiezen.

Een drinkbak aan een wateruitloop toevoegen

Er zijn eindeloze mogelijkheden als het gaat om het toevoegen van een waterbak aan je wateruitloop in de tuin. Je kunt een waterbak zelfs gebruiken als een mini-ecosysteem, met alle elementen die nodig zijn voor een goed ecosysteem: aarde, water, zonlicht, en zaden. Hier zijn wat leuke ideeën om je op weg te helpen. De eerste stap is de aanschaf van een bak met een gat in de bodem. Nadat je het gat aangebracht hebt, kun je de trog op de waterleiding aansluiten.

Als je de bak eenmaal hebt, kun je je planten planten. Als je de ruimte hebt, kun je wat waterplanten planten om de bak te omringen en muggen op afstand te houden. Sommige troggen kunnen water omhoog schieten, terwijl andere zelfdragend zijn. Kies een bak die minstens 18 inches hoog is en een bodemlip heeft om er gemakkelijk bij te kunnen. Als je een tuin hebt die gewijd is aan citrusvruchten en meloen, overweeg dan troggen met ondiepe zijkanten om rotten te voorkomen.

Gordijnen aan een patio toevoegen

Gordijnen toevoegen aan een patio voor een op de tuin geïnspireerde inrichting voegt zachtheid toe aan de ruimte en helpt om fel zonlicht af te weren. Kies neutrale effen stoffen die ruw linnen of katoen nabootsen om een klassieke uitstraling te creëren. Je kunt ook transparante gordijnen kiezen die insecten buiten houden en een luchtig gevoel behouden. Om ze praktischer te maken, kun je overwegen om tiebacks en werpkussens toe te voegen. Buitengordijnen kun je ook ophangen door ze met wasknijpers op hun plaats te houden.

Als je met een massief terrasoppervlak werkt, kun je kiezen voor aan het plafond bevestigd hang- en sluitwerk dat het aanzicht van je inrichting niet hindert. Je kunt gordijnen kiezen die een relaxte vibe aan de patio geven door tie-tops en zakpanelen te gebruiken. Zakpanelen zijn de eenvoudigste gordijnen, met een ingenaaide roedezak. Je kunt ze aan een enkele muur hangen of aan een boogvormige structuur met miniroedjes.

Door de seizoenen heen planten

In mildere klimaten kunnen bloeiende planten het hele jaar door bloeien. Voor het beste resultaat bestudeer je de bloeitijden van je gekozen planten voordat je ze plant. Bloemen planten in de lente kan ertoe leiden dat ze later in het seizoen slecht bloeien. Evenzo kan het planten van bloemen in de herfst een slechte wortelgroei tot gevolg hebben. Hieronder staan enkele plantinspiraties die je tuin er het hele jaar door mooi uit laten zien. Deze planten moeten op verschillende tijdstippen van het jaar geplant worden om een evenwicht van kleur en textuur te bereiken.

Een oase van inheemse planten creëren

Het creëren van een oase van inheemse planten is een geweldige manier om bestuivers in je tuin te brengen. In gebieden waar het klimaat heet en droog is, kan het moeilijk zijn om een tuin levendig te houden. Inheemse planten zijn geweldig voor dit doel, en ze hebben ook minder verzorging, water en bestrijdingsmiddelen nodig dan niet inheemse planten. Veel inheemse planten zijn zelfs gastheer voor belangrijke bestuivers en vogels. Je kunt beginnen met een kleine, achtertuin aan te leggen en overal inheemse planten te plaatsen.

Er zijn veel voordelen aan inheems gericht tuinieren, waarover je meer te weten kunt komen door de Audubon Society te bezoeken. Je kunt ook meer over inheemse planten te weten komen door je plaatselijke Audubon Society afdeling te bezoeken of contact op te nemen met het plaatselijke Master Gardener programma voor hulp. Een oase van inheemse planten in je tuin zal niet alleen jou en de wilde dieren ten goede komen, maar ook een habitat bieden voor de plaatselijke vogels. En onthoud dat inheemse planten al van nature in je omgeving groeien!

Author