De beste langetermijn exchange-traded funds (ETF’s) zijn ontworpen met de langetermijnbelegger in gedachten, en bieden een brede blootstelling aan verschillende activaklassen, industrieën, en geografische gebieden. Door je portefeuille te diversifiëren verminder je het risico en verhoog je het potentiële rendement in de loop van de tijd. Omdat veel exchange-traded funds ontworpen zijn voor langetermijnbeleggers, zijn de beste langetermijn ETF’s ook uitstekende buy-and-hold beleggingen.

Vanguard Groei ETF

Hoewel veel beleggingsprofessionals aanraden in een groeiaandeel te beleggen, heeft de Vanguard Growth Index Fund ETF het goed gedaan ten opzichte van andere sector ETF’s en zelfs goed standgehouden tijdens de recente marktdaling. Het is verkrijgbaar als indexfonds of als Admiral Shares, en omvat zowel groei- als waardebeleggingen. Vanwege zijn profiel van lage kosten en lage risico’s heeft Vanguard de reputatie een goede beleggingskeuze te zijn, maar beleggers moeten wel realistisch zijn over de risico’s die eraan verbonden zijn.

De Vanguard Growth ETF bevat 50% van de groeiaandelen van de S&P 500. Groeiaandelen worden beschouwd als elk aandeel waarvan verwacht wordt dat de winst boven het marktgemiddelde zal uitstijgen, ten opzichte van de sector of de markt. Dit fonds bestrijkt een verscheidenheid aan marktkapsectoren en richt zich op bedrijven met een sterke winstgroeitrend. Het is een uitstekende keuze voor beleggers die blootstelling willen aan groeiaandelen zonder de nuances van de aandelenmarkt te hoeven leren kennen.

Zoals bij elke belegging is er een risico van hoofdsomverlies. Hoewel in het verleden behaalde resultaten een goede leidraad kunnen zijn, zijn ze nooit een garantie voor de toekomst. Beleg altijd in overeenstemming met je risicotolerantie en je financiële doelen. Je kunt het advies van een erkend financieel adviseur inwinnen alvorens te beleggen. Dit artikel heeft een lijst van de 10 beste lange termijn ETF’s van Vanguard. Overweeg je opties zorgvuldig en kies een Vanguard Growth ETF die aan je behoeften voldoet.

Hoewel het een moeilijke opgave is om de markt te verslaan, zijn Vanguard fondsen de meest succesvolle langetermijnbeleggingen. Beleggers die Vanguard Growth ETF’s kiezen, besparen over de periode van 30 jaar meer dan $ 35.000 aan kosten als ze Vanguard Growth ETF als hun voornaamste beleggingsvehikel gebruiken. Je kunt ook Vanguard ETF’s overwegen als je een doe-het-zelf belegger bent. Dit zijn goedkope indexfondsen en behoren tot de goedkoopste op de markt.

iShares Core S&P 500 ETF

Veel mensen hebben een verkeerd idee van diversificatie, en ze denken dat je in een van de duurste beleggingsfondsen moet beleggen. Hoewel deze onderlinge fondsen effectief kunnen zijn, zijn er ook andere manieren om in aandelen te beleggen. Beleggen in een ETF die een gevestigde index volgt is bijvoorbeeld een uitstekende manier om je portefeuille te diversifiëren zonder de bank te breken. Beleggen in een enkele ETF zal echter niet hetzelfde rendement garanderen als een gediversifieerde portefeuille. Om in een brede markt te beleggen, moet je aan diversificatie denken. De beste manier om dit te bereiken is door te beleggen in verschillende ETF’s met verschillende wegingen.

Als het om langetermijnbeleggen gaat, is een ETF die de S&P 500 volgt een uitstekende keuze. Deze ETF is uiterst liquide, heeft bescheiden kostenratio’s, en heeft een lager risico dan het uitkiezen van individuele aandelen. Je zou moeten overwegen ETF’s te kopen die deze fondsen bevatten als je je pensioenfonds opbouwt. Om meer over ETF’s te leren, bekijk je deze Benzinga gids over ETF’s.

Een andere goede optie voor beleggers is een blend ETF. Deze bevatten een mix van groei- en waardeaandelen. Door een ETF te kiezen die beide bevat, ben je er zeker van dat je je beleggingsdoelen bereikt. De iShares Core S&P 500 ETF heeft een totaal rendement van 7,2% in de afgelopen 10 jaar. Dit is een goede optie om op lange termijn te beleggen, maar je moet ook de uitgaven bekijken voordat je hem koopt.

De S&P 500 heeft een bewezen staat van dienst als het gaat om het leveren van winsten over een lange periode. Door te beleggen in een ETF die de S&P 500 volgt, hoef je geen tijd te besteden aan het onderzoeken van afzonderlijke bedrijven. Je kunt gewoon elke maand een bepaald bedrag begroten en dat automatisch beleggen – een techniek die bekend staat als dollar-cost averaging. Een goede ETF geeft je een goede basis om op voort te bouwen bij het beleggen in individuele aandelen.

ARKF

Op lange termijn is ARKF misschien wel de beste langetermijn ETF om in te beleggen, met zijn zware weging in aandelen van middelgrote en kleine kapitalisaties. Alle drie deze fondsen hebben sterke toewijzingen aan Amerikaanse aandelen, maar ARKF is een uitschieter, met ongeveer een derde van zijn activa in bedrijven buiten de V.S. Dit is vooral belangrijk omdat veel van de innovatie die in fintech, blockchain, en betalingssysteem oplossingen gebeurt, in landen buiten de V.S. plaatsvindt.

ARKF werd eind 2019 gelanceerd en heeft meer dan $ 100 miljoen aan activa. Hoewel het achterblijft bij sommige van zijn concurrenten, is zijn kostenstructuur vrij laag voor een actief beheerd product. Het kost 75 basispunten, minder dan de helft van wat andere ETF’s vragen. ETFMG Prime Mobile Payments, en Global X FinTech rekenen 68 basispunten, en beide bedrijven hebben zeer lage kostenratio’s.

ARKF is een heel goede langetermijnbelegging voor beleggers die zich niet graag zorgen maken over de dagelijkse marktvolatiliteit. Daghandelaars kunnen van hoge volatiliteit houden, maar conservatieve buy-and-hold beleggers zijn daar niet in geïnteresseerd. ARKF is een van de beste ARK ETF’s omdat zijn holdings weinig risico’s bevatten. Hoewel volatiliteit een risicovolle component van ARK is, is dit nauwelijks een probleem voor beleggers die het niet erg vinden dat hun beleggingen voor de lange termijn geregeld zijn.

ARKF is een goede optie voor beleggers die willen kopen en houden. ARKF heeft een bijna venture capital-achtige benadering van investeren. Dat betekent dat het ontwrichtende bedrijven koopt voordat ze winstgevend zijn. Zo zijn Tencent en Palantir zwaar gewogen in de ARKF portefeuille. Deze bedrijven hebben nog geen product om te verkopen, maar ze hadden in het vierde kwartaal $370.000 aan inkomsten. Bovendien zijn ARKF’s top negen holdings allemaal cash-flow positief.

Schwab’s MSCI EAFE Growth ETF

Een belegger kan zijn portefeuille diversifiëren en zijn landen diversifiëren door een internationale aandelenbeurs te kiezen. Zo zijn ze beschermd tegen valutaschommelingen en kunnen ze ook profiteren van groeikansen in opkomende markten. Het iShares Core MSCI EAFE Growth ETF rekent ultralage kostenratio’s en biedt een passieve inkomstenstroom. De portefeuille bestaat uit large-cap aandelen uit ontwikkelde en opkomende landen.

De MSCI EAFE Growth ETF bevat meer dan 450 aandelen uit ontwikkelde en opkomende landen, waaronder Japan en de Verenigde Staten. Het bevat ook veel luxe goederen bedrijven, zoals Unilever en Nestle. Een langetermijnbelegger kan profiteren van de lage kostenratio van het MSCI EAFE Growth ETF. Het rendement ervan lag de afgelopen tien jaar steeds boven het gemiddelde.

Als je echter een beginnende belegger bent, is beleggen in indexen niets voor jou. De beste ETF’s zijn gediversifieerd en goedkoop. Maar diversificatie garandeert geen winst. Ze is ook niet goed genoeg om bescherming te bieden tegen verliezen in dalende markten. Om de beste lange termijn ETF te kiezen, moet je rekening houden met je doelen en doelstellingen.

Op korte termijn wil je je misschien concentreren op aandelen in opkomende markten. Een wereldwijde aandelenbeurs kan een prima plaats zijn om te beginnen met beleggen. Als je echter groei nastreeft, is de Invesco S&P 500 GARP ETF de beste ETF voor de lange termijn. Het fonds bevat een verscheidenheid aan sectoren, waaronder industrie, technologie, gezondheidszorg, en consumentenproducten.

Een paar andere dingen waarmee je rekening moet houden als je in een wereldwijde beurs belegt zijn provisie en onkosten. Bovendien komt er meestal een commissie bij kijken als je aandelen koopt en verkoopt. De beste lange termijn ETF kan een mix van aandelen en obligaties zijn. Zo kun je je portefeuille diversifiëren en valkuilen vermijden. Bovendien kan dit type ETF je een hoger dividendrendement bieden dan andere langlopende exchange-traded funds.

Vanguard Total Market Shares Index ETF

Als je op zoek bent naar een langetermijnbelegging, vraag je je misschien af of de Vanguard Total Market Shares Index ETF (VTI) de beste keuze is. Deze ETF volgt de grootste bedrijven van de markt, namelijk de S&P 500. Hoewel de prestaties vergelijkbaar zijn met die van de S&P 500, is de totale aandelenmarkt ETF aanzienlijk groter. Beide fondsen vragen 0,04 procent beheerskosten.

Wat de kosten betreft, is de Vanguard Total Market Shares Index ETF (VTI) een uitstekende keuze. De kostenratio bedraagt slechts 0,1%, wat lager is dan het industriegemiddelde, en het geeft beleggers blootstelling aan de hipste bedrijven. Dat gezegd hebbende, heeft de Vanguard Total Market Shares Index ETF het het afgelopen jaar minder goed gedaan dan de S&P 500, wat een goede indicator is dat deze ETF een goede langetermijnbelegging is.

Als je een doe-het-zelf kleine belegger bent, kun je de Vanguard Total Market Shares Index ETF overwegen. Hoewel de Vanguard ETF een goedkoop beleggingsvehikel is, is het niet zonder risico. Elk op de markt verhandeld instrument draagt risico’s in zich. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleg volgens je risicotolerantie en financiële doelstellingen, en vraag zeker advies aan een erkend financieel adviseur als je niet zeker bent over de beste optie voor je beleggingsstrategie.

Voor beleggers met weinig middelen is de Vanguard Total Stock Market Index ETF een degelijke keuze. Hij vertegenwoordigt ongeveer 80% van de aandelenmarkt van de V.S., en heeft lage vergoedingen en een respectabel dividendrendement. Een goede langetermijnbelegging staat of valt met lage vergoedingen en een lage kostenratio. De Vanguard Total Market Shares Index ETF is dus de beste lange termijn beleggingsoptie voor jou.

Author