Hoewel blauw een traditionele keuze is voor slaapkamers, hebben niet alle blauwtinten hetzelfde psychologische effect. Als je een rustgevende omgeving wilt scheppen, kan het kiezen van een kleur met gelijksoortige kwaliteiten het verschil maken tussen een ontspannende nachtrust en een onrustige. Interieurontwerpster Alice Chiu, directeur van Miss Alice Designs, beveelt Hazel 6471 aan, een prachtig blauwgroen dat elke slaapkamer groter en rustiger kan doen aanvoelen.

Intiem wit

Een van de beste verfkleuren voor slaapkamers is wit. Het voelt ’s morgens fris en luchtig aan, maar ’s avonds knus. Natuurlijk licht werpt een zacht licht op de muren, en accentlamplicht geeft de kamer een warme gloed. Witte verf past ook gemakkelijk bij elk patroon of accentkleur. Plus, het hoeft nooit opnieuw gedaan te worden. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom het de beste keuze is voor je slaapkamer.

Farrow and Ball’s “All White” is een klassieke, witte verfkleur die helemaal op wit gebaseerd is. Deze verfkleur bevat geen ander pigment dan wit, en staat prachtig met een donkerblauw accent. Hoewel ze duur mag zijn, is de kwaliteit van deze verf de laatste jaren toegenomen. Het is een veelzijdige verfkleur, en hij werkt goed met veel accentkleuren, waaronder gebroken wit en doe-het-zelf behang.

Intiem grijs

Een studie in het tijdschrift Psychotherapy and Color Research ontdekte dat mensen die muren in intiem grijs lieten verven de minste seksuren per week hebben. Hoewel beige en wit ook mogelijke kleuren zijn om te vermijden, is het belangrijk te onthouden dat neutrale tinten je sexy kunnen doen voelen, terwijl koele tinten je huid grauw en onaantrekkelijk kunnen doen lijken. Intiem grijs is een van de meest populaire en veelzijdige verfkleuren voor de slaapkamer.

Deze koele grijstint is flexibel genoeg om in elke kamer te passen, maar de kleur heeft een uitgesproken elegante sfeer. Het kiezen van de juiste grijstint hangt af van de verlichting in je kamer, de oriëntatie, het heersende weer en je persoonlijke voorkeuren. Ongeacht zijn veelzijdigheid is grijs een geweldige verfkleur voor slaapkamers omdat het elke stijl van meubels en kunstwerken aanvult. Het is ook een goede kleur voor kinderkamers!

Intiem blauw

Als je uitgekeken bent op je oude slaapkamerkleur, overweeg dan om hem te veranderen. De meest populaire verfkleuren voor slaapkamers zijn Intimate Blue, Agreeable Gray, en Woodlawn Blue. Deze kleuren zijn rustgevend en elegant en passen bij elke stijl van woninginrichting. Paper White is een helder en duidelijk wit dat elke kamer een luchtig en schoon gevoel zal geven. Deze kleur past ook goed bij accentkleuren als goud, koper, en zilver.

Als je je slaapkamer schildert, kies dan kleuren die je ontspannen. Bijvoorbeeld, een diep groenblauw of middentint blauw kan je helpen ontspannen. Je kunt ook een lichte tint bruintinten kiezen om heldere accenten naar voren te laten komen. Voor wie zijn slaapkamer niet te donker wil, zal een lichtere tint bruint de kamer minder overweldigend laten aanvoelen. Als je niet zeker bent van de kleur van je muren, overweeg dan een tint blauw die de ruimte warmer en meer uitnodigend laat aanvoelen.

Admiraalblauw

Als je overwogen hebt je slaapkamer een blauwe kleur te geven, ben je niet de enige. Veel bloggers en inrichtingsdeskundigen zijn gefascineerd door diepblauwe verfkleuren, zoals Benjamin Moore’s Admiral Blue. Hoewel het kiezen van een verfkleur voor je slaapkamer een persoonlijke keuze is, kun je toch een gedurfd statement maken. Donkere verfkleuren gebruiken kan riskant zijn, maar ze zijn later ook gemakkelijk te veranderen als je van gedachten verandert. Donkere verfkleuren vereisen zorgvuldige styling, dus het is belangrijk om zachtere accenten en een lichtere kleur te kiezen.

Hoewel het verleidelijk is om aan wit vast te houden, is deze kleur een mooi alternatief. Het is een koel blauw met vleugjes groen, waardoor het een neutrale tint is die zowel moderne als traditionele slaapkamerontwerpen aanvult. Je kunt het proberen met een houten of roodachtige kersen vloer voor een warme, ontspannen sfeer of met een meer moderne, luxe uitstraling. Het staat prachtig in combinatie met donker gebeitste houten meubelen.

Rijk biscuit

Wil je een gedurfd statement maken in je slaapkamer, probeer dan terracotta muren. Hoewel bruin misschien niet de meest voor de hand liggende kleur is om voor je muren te kiezen, is het een gemakkelijke manier om een dramatisch effect te bereiken zonder de kamer te overweldigen. Ook is het minder opvallend dan andere bruine verfkleuren, waardoor het een uitstekende keuze is voor kleur-experimenteerders. Als je van de uitstraling van terracotta houdt, dan is Rich Biscuit van Dulux misschien wel de beste verfkleur voor je slaapkamer.

Als je van rijke, weelderige houtsoorten houdt, dan is een schemerige rode kleur misschien een goede keuze. Hij heeft een koele mint ondertoon die een rustgevend gevoel van natuurlijke goedheid verspreidt. Als alternatief kun je een rijke biscuit kleur gebruiken om een verfijnd gevoel in je slaapkamer te brengen. Deze tinten zijn verkrijgbaar bij Clare Paint. Je zult misschien verrast zijn door de veelzijdigheid van deze kleuren.

Saliegroen

Saliegroen is een uitstekende kleurkeuze voor je slaapkamer omdat het zacht is, gedempt, en de kamer niet overheerst. Het vult andere tinten groen aan, waaronder paars en knalroze. Deze kleuren zullen de ruimte optillen en een spetter van kleur toevoegen, vooral wanneer ze gecombineerd worden met accenten van een gedempt rood. Accenten van deze kleur vind je in Perzische tapijten, terra cotta tegels, of een zichtbare bakstenen muur.

Zoals in elke kamer gaat saliegroen goed samen met warmere kleuren. Het werkt goed met rood, metselwerk, en een tegelvloer. Vermijd het combineren van deze kleuren op de muren, maar je kunt ze wel op andere plaatsen in de kamer gebruiken, zoals in het beddengoed en de sierlijsten. Hier zijn wat tips om je te helpen de beste verfkleur voor je slaapkamer te kiezen:

Author