De beste ETF voor langetermijngroei zou DIA, QQQ of SPY kunnen zijn. Hoe langer je geld in de markt blijft, hoe groter de kans op rendement. Studies hebben aangetoond dat tijd van essentieel belang is bij beleggen, en dat je beter op de lange termijn kunt beleggen dan proberen de markt te timen. Dus welke ETF is het beste voor jou? Lees verder om dat uit te vinden. Lees ook over de voor- en nadelen van elke ETF, en leer hoe je kunt beslissen welke voor jou geschikt is.

Vanguard S&P 500 ETF (VOO)

Er zijn veel voordelen aan het kopen van Vanguard S&P 500 ETF (VOO). Behalve onderhoudsarm is VOO ook minder duur dan SPY. Je kunt op elk moment tijdens de normale kantooruren aandelen VOO kopen. Je kunt fractionele aandelen van VOO kopen en dollars ervan via een broker-dealer. Beleggen in aandelen op de beurs kan echter riskant zijn. Afhankelijk van je tolerantie voor risico en van de tijd die je van plan bent op de markt te blijven, kan het zijn dat beleggen in aandelen of in beleggingsfondsen tot een verlies leidt.

VOO is een goed gediversifieerd aandelenfonds dat belegt in de grootste bedrijven in de V.S. Daaronder vallen grote, middelgrote en small-cap bedrijven. Het fonds bezit alle aandelen die in de S&P 500 index zijn opgenomen. Omdat het deel uitmaakt van de portefeuille van Vanguard, heeft het een lage omloopsnelheid. Als zodanig biedt het blootstelling aan Amerikaanse aandelen zonder de kosten van het aanhouden en beheren van duizenden aandelen.

Beleggers die op zoek zijn naar goedkope ETF’s kunnen overwegen in de Vanguard S&P 500 ETF te beleggen. Deze super-laaggeprijsde ETF volgt de prestaties van de S&P 500 index. Omdat het de grootste Amerikaanse beursindex is, wordt hij beschouwd als een goede graadmeter voor hoe goed aandelen het doen. Het is echter belangrijk op te merken dat Vanguard niet actief handelt en een relatief lage kostenratio heeft. Vanguard S&P 500 ETF (VOO) is niet de meest geschikte belegging voor nieuwe beleggers.

Een andere populaire ETF is de Vanguard Total Stock Market ETF. Dit fonds volgt het hele universum van openbaar verhandelde Amerikaanse aandelen, inclusief grote en kleine bedrijven in alle sectoren. De Vanguard Total Stock Market ETF begon in 2001 met de handel. Omdat het door Vanguard gesponsord wordt, zijn de kosten laag. Een investering van $ 10.000 in VOO kost ongeveer $ 3,50 per jaar. Er zijn nog veel meer voordelen aan beleggen in VOO.

WisdomTree U.S. Quality Dividend Growth Fund (DGRW)

Het WisdomTree U.S. Quality Dividend Growth Fund streeft ernaar de prestaties van de WisdomTree U.S. Quality Dividend Growth Index te repliceren. Deze index bestaat uit ruwweg 300 Amerikaanse bedrijven die in het verleden dividend hebben uitgekeerd en is fundamenteel gewogen. Dit fonds kan beschouwd worden als een langetermijnbelegging omdat gestreefd wordt naar een zo hoog mogelijk rendement op het geïnvesteerde kapitaal.

DGRW is een exchange-traded fonds dat de DGRW Index volgt, die zich richt op de groeikenmerken van large-cap en mid-cap gewone aandelen uit de VS. Het belegt in bedrijven met een hoge dividendgroei, een lager dividendrendement, en sterke balansen. Het fonds belegt in aandelen op basis van deze kenmerken en keert regelmatig dividend uit. De DGRW index van WisdomTree is samengesteld uit aandelen met hoge dividenduitkeringspercentages, een groeipercentage op lange termijn, en een stabiel management.

De beleggingsadviseur van het fonds is WisdomTree Asset Management, Inc. en Mellon Capital Management Corporation. Tot de portefeuillebeheerders behoren Thomas J. Durante, Senior Portfolio Manager, en Richard A. Brown, Director of Equity Portfolio Management. Bovendien wordt het beheerd door Karen Q. Wong en Richard A. Brown. Beiden werken sinds mei 2013 met het Fonds.

Vanguard FTSE Developed Markets ETF (VEA)

VEA biedt beleggers een uitstekende blootstelling aan ontwikkelde markten buiten de VS. Zijn wegingsmethodologie repliceert de prestaties van de uiteindelijke FTSE index. Naast een brede indexdekking omvat de VEA ook Canadese en small-cap aandelen. Het fonds is momenteel goedkoper dan de iShares EFA en biedt een lagere kostprijs-per-aandeel. De Vanguard ETF biedt een aantrekkelijke replicatiestrategie en omvat Canadese aandelen.

VEA is zwaar op large cap aandelen gericht, wat voor sector biases kan zorgen. Als alternatief kunnen op small cap gerichte ETF’s een aanvullende blootstelling bieden. De VEA is een van de beste buitenlandse aandelenindexfondsen die een lage jaarlijkse kostenratio biedt. Er zijn ook andere voordelen aan beleggen in de Vanguard ETF. Er zijn echter ook enkele risico’s aan verbonden. Voordat je in VEA belegt, moet je zeker het beleggingsdoel van de ETF onderzoeken, want er zijn geen gegarandeerde rendementen.

Voor beleggers in Mexico is VEA een goed beleggingsinstrument. Het biedt blootstelling aan de landen waar de wisselkoers het hoogst gewaardeerd wordt. Hoewel Vanguard Mexico een regelgevend kader heeft, is het geen gereglementeerd beleggingsadviseur. Bovendien impliceert zijn registratie niet dat het aan enige regelgevende normen voldoet of dat de informatie juist is. Het kan ook bepaalde financiële producten of diensten van The Vanguard Group Inc. aanbevelen.

Een andere ETF om te overwegen zijn obligatie ETF’s. Deze geven blootstelling aan obligaties met een lange looptijd. Langlopende obligatie ETF’s zijn omgekeerd gecorreleerd aan de rente, dus ze bewegen in tegengestelde richting. Ze kunnen hogere rendementen opleveren dan individuele obligaties, maar beleggers vinden het risico vaak niet groot genoeg om deze beleggingen aantrekkelijk te maken. Vanguard Mortgage-Backed Securities ETF (VMBS) en iShares 20+ Year Treasury Bond ETF zijn twee populaire voorbeelden van deze beleggingsfondsen.

Fidelity Quality Factor ETF (FQAL)

De Fidelity Quality Factor ETF volgt de prestaties van de beste 1.000 bedrijven op de Amerikaanse markt, waarbij de nadruk ligt op balanskwaliteit. De index is samengesteld uit een diverse groep bedrijven en is cap-gewogen om de algemene marktblootstelling weer te geven. Het fonds betaalt een lage kostenratio van 29 basispunten (bps). De best presterende holdings van het fonds bevinden zich vooral in de mega-cap klasse, die de neiging heeft te handelen tegen een premie ten opzichte van de sector. De FQAL ETF verdient een vijf-sterren rating van de CFRA.

De FQAL index wordt halfjaarlijks opnieuw gebalanceerd, waarbij de volgende herbalancering voor half februari is gepland. De laatste herbalancering toonde een omloop van 35% in het afgelopen jaar, wat een goed teken is dat posities kunnen verschuiven. Bij de laatste herweging voegde Fidelity Quality Factor ETF (FQAL) Applied Materials (AMAT) aan zijn holdings toe, terwijl FLEETCOR Technologies (FLT) en Edward Lifesciences (EW) werden verwijderd.

De methodologie voor de opbouw van de FQAL index is uitgebreid en omvat het gebruik van een samengestelde factorscore, effectenselectie en -weging, en grootte-aanpassing. Het eindresultaat is een index die uit 128 aandelen bestaat. Deze index is een goede keuze voor beleggers die hun portefeuilles op een efficiënte manier willen diversifiëren. Hoewel hij een hoge kostenratio heeft in vergelijking met de meeste van zijn soortgenoten, biedt hij een concurrerend rendement.

De profielpagina van de ETF bevat algemene informatie over het fonds. Een link naar de Fund Family geeft beleggers een idee van de geschiedenis van het fonds. De startdatum en eerste transactie en hefboom worden ook vermeld. Het rendement van de ETF wordt ook berekend op basis van de slotkoers van het fonds op een genoteerde beurs om 16.00 uur ET op die datum. De prijs schommelt, en het rendement kan hoger zijn dan wat genoteerd staat.

Provisievrije ETF’s van Schwab

Beleggers die geïnteresseerd zijn in beleggen in de provisievrije ETF’s van Schwab hebben keuze genoeg. Er zijn twee provisievrije ETF’s van Schwab die een brede reeks wereldwijde aandelen volgen, een voor Amerikaanse small-cap aandelen en een voor internationale markten. Beide hebben lage kostenratio’s en lage handelskosten. Bovendien kunnen vroege kopers van Schwab’s commissievrije ETF’s profiteren van een korting van 10 procent op de NAV.

Een belangrijke factor om bij de keuze van een ETF rekening mee te houden zijn de kosten en de spreiding. ETF’s met lage handelsvolumes hebben de neiging een hogere spread te hebben dan die met een hoog handelsvolume. Een andere overweging is de totale kostenratio van de ETF, of OER, dat is het verschil tussen de kostenratio van het fonds en het totale vermogen. Provisievrije ETF’s stellen beleggers ook in staat om meerdere ETF’s tegelijk te kopen en te verkopen zonder extra kosten te maken.

Of beleggers nu liever met een financieel adviseur handelen of op eigen houtje beleggen, Schwab commissievrije ETF’s zijn een goede optie. Schwab’s ETF OneSource biedt 539 ETF’s aan die bij online verhandelen geen commissiekosten dragen. In tegenstelling tot andere provisievrije ETF programma’s heeft Schwab’s online handelsplatform ook geen inschrijvingsvereisten, vervroegde aflossingskosten, of activiteitsbeoordelingskosten. De provisievrije ETF’s van Schwab zijn ook ideaal voor pensioenrekeningen.

Charles Schwab is een samenwerking aangegaan met BlackRock om zijn commissievrije ETF programma uit te breiden en commissievrije aandelen aan te bieden in 25 populaire iShares ETF’s. Naast het aanbieden van provisievrije ETF’s heeft Schwab zijn vervroegde aflossingskosten en minimum bewaarperiodes afgeschaft. Schwab breidt zijn provisievrije ETF aanbod uit en voegt er in totaal 503 ETF’s en 90 iShares ETF’s aan toe.

Author