Wat is het gemiddelde rendement op aandelen? Wat moet je op lange termijn verwachten? Op welk soort beleggingsrisico moet je voorbereid zijn? Hier zijn wat tips om op lange termijn in aandelen te beleggen:

Beleggingsrisico

Beleggingsrisico verwijst naar de veranderlijkheid van het rendement van een belegging. Hoewel het zelden voorkomt dat je al je geïnvesteerde geld verliest, is het mogelijk dat je minder groei meemaakt dan verwacht, of zelfs dat die afneemt. In beide gevallen kun je een verlies lijden. Hieronder staan drie sleutelbegrippen om beleggingsrisico te begrijpen. Beleggen in aandelen of beleggingsfondsen moet met voorzichtigheid gebeuren, want de kans is groot dat ze je niet het gewenste rendement opleveren.

De sleutel tot het verminderen van je beleggingsrisico is het vinden van een mix van beleggingssoorten die verschillend reageren op verschillende marktkrachten. Door in een gediversifieerde portefeuille te beleggen, kun je je beleggingen over verschillende activaklassen spreiden, en een positief rendement op de ene belegging kan een negatief rendement compenseren. Door deze strategieën toe te passen, verminder je je totale risico aanzienlijk. Hieronder staan drie soorten beleggingen met verschillende risico- en rendementsprofielen.

Aandelen zijn de meest voorkomende beleggingsvorm, hoewel ze wel een hoger risico inhouden dan de meeste andere beleggingsvormen. Aandelen hebben historisch gezien het hoogste gemiddelde rendement opgeleverd, terwijl bedrijfsobligaties en kortlopend schatkistpapier het laagste rendement hebben. In het algemeen geldt: hoe hoger het rendement, hoe hoger het risico. Dus als je tientallen jaren te investeren hebt, overweeg dan in groeiaandelen te investeren. Onderzoek wel goed de risico’s voordat je investeert.

Het gemiddelde rendement van aandelen hangt af van de risico’s die er aan verbonden zijn en de tijd die het kost om de beloning te oogsten. Een voorbeeld hiervan is wanneer je een vriend een ritje over 15 minuten belooft. Je vriend rijdt dan 100 mijl per uur, rijdt door rode lichten en dartelt in en uit het verkeer. Dit is de 15 minuten niet waard. Je zou ook niet willen dat je investering op dezelfde plek terechtkomt. Als je echter bereid bent een paar jaar te wachten tot je geld groeit, is het risico veel kleiner.

Beleggen in aandelen op lange termijn

Op lange termijn bieden aandelen misschien wel de beste kansen om rendementen te maken die de inflatie overtreffen. Hoewel er geen garantie is dat je geld zult verdienen, leert de geschiedenis dat de aandelenkoersen gemiddeld met zo’n 10% per jaar zijn gestegen. Als je als belegger je investering wilt maximaliseren, kun je door te beleggen in een brede portefeuille die uit veel verschillende soorten aandelen bestaat het risico dat je je hoofdsom verliest verkleinen. Je kunt ook beleggen in een large-cap index zoals de S&P 500 om je portefeuille te diversifiëren.

Als je voor de lange termijn belegt, hoef je je niet te concentreren op marktbewegingen op korte termijn en kun je je tijd aan andere activiteiten besteden. Je belegt regelmatig en automatisch, zodat je tijd overhoudt om andere bezigheden na te streven. Dit is een van de beste manieren om in de loop van de tijd rijkdom op te bouwen. Het vereist echter discipline en de bereidheid om op lange termijn te denken, en niet obsessief de marktbewegingen te volgen.

Hoewel de aandelenmarkt perioden van slechte prestaties heeft gekend, heeft ze zich hiervan hersteld en weer opgeveerd, zodat je gemiddelde rendement op aandelen hoog zal blijven. Deskundigen raden beleggers aan hun beleggingen ook tijdens slechte weken vast te houden. De markt heeft historisch een jaarlijks rendement van 10 procent op aandelen behaald, een percentage dat nog steeds vrij hoog is, zelfs in vergelijking met het huidige economische klimaat.

Als je voor de lange termijn belegt, kun je marktschommelingen over een langere periode verdragen. Het kan immers gebeuren dat je tijdens een neergang een deel van je beleggingen moet verkopen, of zelfs geld nodig hebt voor de opleiding van een kind. Bovendien kunnen onvoorspelbare levensgebeurtenissen beleggen op de lange termijn moeilijk maken. Je kunt het risico echter beperken door basis beleggingsstrategieën te gebruiken.

Je kunt een makelaarsrekening gebruiken om beleggingen op de beurs te kopen en te verkopen. Een goede index geeft je een jaarlijks rendement van 6% op je belegging. Bedenk dat de markt niet van maand tot maand een voorspelbaar patroon volgt. Daarom is het zo belangrijk om naar de lange termijn trends op de aandelenmarkt te kijken voor je investeert. En vergeet niet om dividenden te herinvesteren als ze beschikbaar komen.

Investeren in aandelen voor een jong gezin

Als je probeert geld te gaan sparen voor de toekomst van je kinderen, kan beleggen in aandelen een geweldige optie zijn. Door gebruik te maken van custodial brokerage accounts kun je je kind leren over de aandelenmarkt en de waarde van het nemen van een weloverwogen beslissing. Je kunt je kind zelfs een custodial Roth IRA geven, waarvoor inkomen uit arbeid nodig is en de opbrengsten kunnen worden samengesteld. Dit is een uitstekende fiscaal-slimme manier om voor hun toekomst te sparen.

Je moet het gesprek vroeg beginnen. Bespreek je investeringsplan met je kinderen, en moedig ze aan om geld bij te dragen als ze dat willen. Ook al begrijpen ze de details niet, door ze mee te laten doen bouw je een investeringsgewoonte op. Als je bijvoorbeeld geld wilt gaan sparen voor de universitaire opleiding van je kind, kun je een automatische overschrijving van je betaalrekening naar de IRA instellen. Door je kind bij het gesprek te betrekken, zal je kind zich deel van de familie voelen.

Jonge beleggers moeten oppassen dat ze niet te veel geld in aandelen stoppen. De aandelenmarkt is dezer dagen volatiel, en de recente zorgen over het coronavirus hebben de markt beïnvloed. Maar als je jong bent, kun je profiteren van lage prijzen voor topaandelen. Je hebt ruim de tijd om verliezen goed te maken en winst te maken. Beleg echter geen geld dat je niet nodig hebt. Bijvoorbeeld, $ 10.000 belegd in een veilige CD met een jaarlijkse rente van 2% zou $ 22.080 opleveren tegen je 65e.

Een andere manier om te beginnen met beleggen in aandelen voor een jong gezin is met een bewaarrekening. De meeste makelaarskantoren eisen 18 jaar om een rekening te openen. Sommige staten eisen echter een hogere leeftijd. In de regel moeten ouders de investeringsactiviteiten van hun kinderen in de gaten houden en de rekening bewaken om te zorgen dat ze niet te veel risico lopen. Je kunt ook verschillende beleggingsrekeningen openen om je kinderen aan de aandelenmarkt bloot te stellen.

Beleggen in aandelen is een uitstekende manier om je kinderen met beleggen bezig te houden en kan een geweldig cadeau-idee zijn voor een jong meisje of een jongen. Zowel meisjes als jongens zullen dolblij zijn met hun eerste aandeel. Beleggen in aandelen is een uitstekende manier om een jong gezin kennis te laten maken met het concept van beleggen. Als je je zorgen maakt over de opvoeding van kinderen, is beleggen in aandelen de beste manier om ze voor de markt te interesseren.

Beleggen in aandelen voor een gepensioneerde

Hoewel het geen verstandige investering is voor een gepensioneerde, hebben de meeste mensen een percentage van hun geld in aandelen nodig als bescherming tegen inflatie en langlevendheid. In feite hebben de meeste gepensioneerden enige blootstelling aan aandelen in hun portefeuille nodig om in hun pensioen comfortabel te kunnen leven. Het is echter belangrijk te begrijpen dat, hoewel aandelen meestal een hoger rendement bieden, ze ook meer risico inhouden. Terwijl jonge beleggers nog tijd hebben om verliezen terug te klauwen, hebben gepensioneerden die luxe niet.

Beleggen in aandelen voor een gepensioneerde is een uitstekende manier om zich tegen inflatie in te dekken terwijl je een portefeuille opbouwt met een goede mix van kwaliteitsbedrijven. Naast hoge groei kunnen ook dividend uitbetalende aandelen een bescherming tegen inflatie bieden. Maar onthoud dat deze uitbetalingen niet gegarandeerd zijn, en dat bedrijven kunnen stoppen met het betalen van dividenden of ze drastisch verlagen. Beleggen in een hoog dividenduitkerend aandeel mag slechts een deel zijn van de totale portefeuille van een gepensioneerde.

Dividenduitkerende aandelen kunnen een regelmatige inkomstenstroom opleveren terwijl de hoofdsom belegd kan blijven voor toekomstige groei. Voor vervroegde pensionering zijn misschien meer aandelen nodig dan voor latere; maar voor vervroegde pensionering is een hogere toewijzing van aandelenfondsen nodig. Zo kan een gepensioneerde het risico verminderen dat zijn geld vóór zijn pensionering opraakt. In plaats van al het geld uit te geven, kan hij of zij zich concentreren op het genereren van inkomen en het behouden van geld.

Hoewel aandelen een hoger risico bieden, zijn ze aantrekkelijker voor langetermijnsparen. Grote bedrijven hebben sinds 1926 voortdurend 10% of meer per jaar opgebracht. Ze hebben ook de beste kans om de inflatie over een lange periode te verslaan. Dit maakt aandelen tot een uitstekende beleggingsoptie. En omdat gepensioneerden meestal niet veel geld nodig hebben, maakt dit ze tot een ideale optie voor pensioeninkomen. En de beste pensioenaandelen om in 2022 te kopen zullen consequent dividend uitkeren.

Wie bijna met pensioen gaat, doet er goed aan het risiconiveau van zijn portefeuilles te verlagen. Genoeg geld hebben voor je pensioen is essentieel om een appeltje voor de dorst te bewaren en de uitgaven laag te houden. Maar er zijn enkele belangrijke kanttekeningen te plaatsen bij beleggen voor de toekomst. Als je bijvoorbeeld op je 65e met pensioen gaat, moet je een noodfonds voor drie tot zes maanden aanleggen. Dit houdt je op koers en geeft tegelijk gemoedsrust. Met voldoende inkomen kun je ook in de toekomst je rijkdom blijven opbouwen.

Author