Zware jeans zijn niet alleen voor jongens. Ook vrouwen dragen ze om er goed uit te zien. Dit artikel gaat je een paar voorbeelden van zware jeans laten zien. We bespreken jeans van Naked & Famous en Viapiana, en ook de “Super Heavyweight” jeans van Indigofera en Iron Heart. Als je een paar zware jeans voor vrouwen zoekt, ben je hier op de juiste plaats! Hier zijn enkele van de beste stijlen:

De jeans van Viapiana

Deze superzware jeans zijn een beetje een uitdaging voor casual draagsters. Het gewicht van deze broek komt overeen met het gewicht van een paar zware laarzen. Het bedrijf betrekt het denim uit een fabriek in Pakistan. Hoewel de meeste kant-en-klare jeans 12-ounce stof gebruiken, weegt deze 38 ounces. De stof die in deze jeans gebruikt wordt lijkt meer op plaatpantser dan op denim. Dit betekent dat je bij het dragen van deze broek last krijgt van schuurplekken en een oncomfortabele inloopperiode.

De oprichter van het bedrijf, Ben Viapiana, leerde hoe hij zware jeans moest maken van zijn vader, die kleermaker was. De Canadese kleermaker maakte zijn eerste spijkerbroek toen hij 16 was. Hij maakte elk paar beter dan het vorige, en begon een denim zaak in 2006. Momenteel geeft hij er de voorkeur aan jeans op maat te maken, maar hij neemt wel enkele bestellingen aan. De prijzen beginnen bij B6.500.

Naked & Famous’s “Super Heavyweight”

De dikste denim ter wereld is de 32 ounce Super Heavyweight van Naked & Famous. Volgens de CEO van het bedrijf, Brandon Svarc, weegt deze jeans veertig ounce per vierkante meter. Dat is veel, als je bedenkt dat de gemiddelde spijkerbroek tien tot twaalf ons weegt. Maar als je bereid bent het zware gewicht te verdragen, is deze spijkerbroek het prijskaartje meer dan waard.

De “Weird Guy” is de 9de versie van de Naked & Famous denim lijn. De slanke beenopening en mid rise zijn flatterend voor de meeste lichaamsvormen. Hoewel ze over het algemeen trouw aan de maat zijn, moet je voor sommige paren een maat kleiner gaan. Deze jeans heeft een 34″ binnenbeenlengte en is slim fit, dus ze zijn het best geschikt voor mensen met een slanke of gemiddelde taille.

De jeans van Indigofera

Indigofera werd opgericht in 2007 en heeft een indrukwekkende geschiedenis in het ontwerpen van denim. Het Zweedse merk gebruikt eigen Japanse kledingstukken en hardware, en heeft een lange traditie in het maken van jeans van hoge kwaliteit. Hoewel het bedrijf niet gespecialiseerd is in lichtgewicht denim, is zijn stijl zowel tijdloos als comfortabel. Zijn zware jeans zijn perfect om elke dag te dragen, en krijgen een mooi patina naarmate ze slijten. Andersson zegt dat er een beetje denim kennis voor nodig is om ze goed te dragen.

Gemaakt van 14 oz. Japans raw selvedge denim, zijn Indigofera’s Thunder Black jeans duurzaam, en hun kleur wordt verkregen door zwaveltouwverf, die met het dragen wil afgeven. De jeans zijn gesneden met een taps toelopende pasvorm, en hebben een subtiel logo-opschrift dat in de achterzak verborgen zit. Ze verkopen voor meer dan EUR1000. Deze stijl is niet langer verkrijgbaar, want ze worden beschouwd als FINAL SALE, maar een mooie investering voor je garderobe.

Jeans van Iron Heart

Wie een paar zware jeans zoekt, zoekt niet verder dan de IH-634S van Iron Heart. Gemaakt van hun wereldberoemde 21oz denim is deze jeans even stevig als modieus. Hij vervaagt ook langzaam en is niet gemakkelijk in te werken. Maar wie er iets klassieker uit wil zien, kan een paar IH-634S jeans overwegen.

Het Japanse denim bedrijf, opgericht in 2003, legt zich toe op het maken van jeans van zwaar gewicht. Shinichi Haraki’s inzet voor kwaliteit en vakmanschap heeft de denims die hij creëert tot een icoon in de denim industrie gemaakt. Hij gebruikt langstapelig katoen voor hun denim en een 21-ounce heavy denim, en ook leren patches om voorbeeldige constructiedetails te creëren. Of je nu op zoek bent naar een paar zware jeans of een oversized jeans, deze klassieke stukken hebben een geschiedenis die jaren meegaat.

Author